Megosztás

Kapcsolat

Szendrői Gazdaság Kft.


3752 Szendrő, Ivánka tanya 1.

Tel: +36/48-460-018

E-mail: info@szendroigazdasag.hu

Nyitvatartás:
Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 8.00 - 16.00
Szerda: 8.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00
Péntek: 8.00 - 16.00
Szombat: 8.00 - 13.00
Vasárnap: Zárva

Bemutatkozás

A Szendrői Gazdaság Kft. szendrői központja az Észak-Magyarországi-Középhegység nagytáj Aggtelek-Rudabányai-hegyvidék középtájában, a Bódva-völgy kistájegységben helyezkedik el Szendrő város külterületén. A Szendrői Gazdaság Kft. a Bábolna Zrt. Szendrői Gazdaság menedzsmentje által létrehozott gazdasági társaság, amely a volt állami tulajdon privatizációja során a Szendrő, Abod, Galvács községek területén levő állattartó telepeket és gépeket, egyéb eszközöket vásárolta meg. A Kft. BAZ-megyében a Bódva völgyében, Szendrő-Galvács - Abod között, 4 telephellyel rendelkezik - 12 fő dolgozóval.

Mai területünk töredékén 1949-1953 között Abodi Állami Gazdaság-, 1953 és 1973. június 30. közötti időben Szendrői Állami Gazdaság néven üzemelt. A Szendrői Állami Gazdaságot 1973.-ban beolvasztották a Bábolnai Állami Gazdaságba. Ettől kezdve különböző szervezeti felállásokban Bábolna önelszámoló egysége. A Bábolna Zrt. 2008. évi privatizációja után alakult ki a jelenlegi szerkezet.
Termelésszerkezetünk szántóföldi növénytermelésre, juhtenyésztésre, erdőgazdálkodásra valamint keveréktakarmány gyártásra szakosodott.

Szendrői Gazdaság Kft. fő tevékenysége növénytermesztési szolgáltatás. Árbevétele évente 80-100 millió forint. A társaság tulajdonosai pedig a fenti községek határában fekvő, bábolnai hasznosításban volt termőföldeket (összesen 1200 ha, szántó, gyep) vásárolták meg. A társaság ezeket a földeket műveli bérmunkában.
A földterületeken kialakított vetésszerkezet fő feladata az állatállomány tömeg- és abraktakarmány ellátása, a keverőüzem szemes szükségletének biztosítása (kukorica, búza, őszi és tavaszi kalászos gabonák), valamint az ipari napraforgó, illetve repce előállítás.


A Juhtenyésztő üzemünkben a tagok tulajdonában levő három, törzskönyvileg ellenőrzött juh fajta - Suffolk, Ile de France és Bábolna Tetra - illetve ezek keresztezéséből származó árutermelő– állományait tartjuk.
Juhfajtáink az egész ország területén és határainkon túl is keresettek.
Felnőtt átlag juh állományunk 1.000 db.
Juhfajtáinkkal saját állomány pótlására és növelésére, valamint a vevői igények kielégítésére tenyészállatokat állítunk elő. A tenyésztési szintet el nem érő egyedeket és a „Szülőpár” állomány szaporulatát meghizlaljuk és hízott bárányként többek között Olaszországba is exportáljuk.