Megosztás

Kapcsolat

Szendrői Gazdaság Kft.


3752 Szendrő, Ivánka tanya 1.

Tel: +36/48-460-018

E-mail: info@szendroigazdasag.hu

Nyitvatartás:
Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 8.00 - 16.00
Szerda: 8.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00
Péntek: 8.00 - 16.00
Szombat: 8.00 - 13.00
Vasárnap: Zárva

CITROMOS BÁRÁNYLEVES

2012.02.07.

CITROMOS BÁRÁNYLEVES

Bárányhús, fokhagyma, szekfűbors, tárkony, gomba, zöldborsó, citrom

Hozzávalók:
  • 50 dkg kicsontozott báránycomb
  • 1 kis vöröshagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál só
  • 1 mokkáskanál szegfűbors
  • 1-1 kiskanál kakukkfű és tárkony
  • 1 hegyes édes zöldpaprika
  • 2-2 sárgarépa és gyökér
  • 4-5 szem csiperkegomba
  • 15 dkg fagyasztott (idényben friss) zöldborsó
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 kis citrom leve
Elkészítés: 

A húst lehártyázzuk, 1 centis kockákra vágjuk. A hagymát finomra aprítjuk, olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a húst és a  zúzott   fokhagymát és még 4-5 percig tovább pirítjuk. Bô 1,5 liter vízzel felöntjük, megsózzuk, fûszerezzük, felforraljuk. A paprikát egészben, a kétféle répát fél karikákra vágva adjuk hozzá. Lefedve kis lángon kb. 1 óra alatt puhára fôzzük. A fôzés vége felé a cikkekre vágott gombát és a még fagyos zöldborsót is belefôzzük. A tejfölt a liszttel elkeverjük, egy keveset a forró levesbôl belemerítünk, a levest ezzel sűrítjük. Citromlével ízesítjük.

vissza