Megosztás

Kapcsolat

Szendrői Gazdaság Kft.


3752 Szendrő, Ivánka tanya 1.

Tel: +36/48-460-018

E-mail: info@szendroigazdasag.hu

Nyitvatartás:
Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 8.00 - 16.00
Szerda: 8.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00
Péntek: 8.00 - 16.00
Szombat: 8.00 - 13.00
Vasárnap: Zárva

SÁRGABARACKOS BÁRÁNY BULGURSALÁTÁVAL

2012.02.07.

SÁRGABARACKOS BÁRÁNY BULGURSALÁTÁVAL

Bárányhús, kakukkfű, rozmaring, sárgabarack

Hozzávalók 4 személyre
  • 1 kg báránycomb (vagy lapocka)
  • 2 teáskanál só
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 dl mogyoróolaj
  • 5 dkg vaj
  • 16 dkg vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál paradicsom püré
  • 1 mokkáskanál bors
  • 1 ág kakukkfű
  • 1 ág rozmaring
  • 2 dl fehérbor (ha van, tokaji)
  • 2 dl zöldség leves
  • 50 dkg sárgabarack

    A bulgursalátához:

  • 25 dkg bulgur
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 szem paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 citrom leve
Elkészítés: 

A bulgurt átmossuk, fél liter forrásban lévő vízzel leöntjük, és lefedve várjuk, hogy magába szívja a nedvességet. A báránycombot kicsontozzuk. Kockára vágjuk, sózzuk, lisztben megforgatjuk, mogyoróolajon megpirítjuk. A megsült húsokat egy hőálló tálba szedjük. A visszamaradt olajat kiegészítjük a vajjal, megpirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a paradicsompürét, fűszerezzük, felengedjük a borral és a zöldséglevessel, hozzáöntjük a húshoz, és összekeverjük. A sárgabarackokat megmossuk, kimagozzuk, a ragu tetejére tesszük, és 40 perc alatt 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A zöldségeket (hagyma, paradicsom) kiskockákra, a petrezselymet apróra vágjuk, és összekeverjük a kihűlt és lecsöpögtetett bulgurral, sózzuk, borsozzuk, citromlével és olívaolajjal meglocsoljuk, majd jól összeforgatjuk. A bárányragut a bulgursalátával kínáljuk.

vissza